Elektronkus ügyintézés link

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2020.03.25-i intézkedési terve alapján az alábbi felhívással fordulok a tisztelt lakossághoz:


1.) Az önkormányzat feladata, hogy felmérje hány olyan fogyatékos személy él a településen, aki a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorul vagy előállhat olyan helyzet, amikor támogatásra lehet szüksége (pl.: gondozó családtag betegsége vagy karantén idején).

2.) Kérem azon fogyatékos személyeket, akik a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorulnak és nincs gondozására képes személy, családtagjuk, szíveskedjenek értesíteni a Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatalt (telefonon:06/32/362-169, vagy email útján (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) a nevük és lakcímük megadásával, szíveskedjenek továbbá jelezni azt is, ha nincs infokommunikációs eszközük(pl: számítógép, okostelefon, tablet)

3.) Felhívom egyúttal a helyi lakosok figyelmét, hogy a fenti módon jelezzék, amennyiben a környezetükben egyedül maradt fogyatékos személyről van tudomásuk.

4.) A fogyatékos személyek érdekében működő civil szervezetek honlapjainak elérhetőségei:

    Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.( https://fszk.hu/)
    Salgótarján Információs és Koordinációs Pont
    Salgótarján és Térsége Egészségügyi- Szociális Központja, 3100 Salgótarján, Füleki út 41. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Fogyatékosságügyi tanácsadók
Pártosfalvi Beáta +36 20 267-6538
Géczy Zoltán +36 20 267-6501

     Autisták Országos Szövetsége (www.aosz.hu/koronavirus/)

 

 Fogyatékos személynek minősül az 1998.évi XXVI törvény alapján:

„az a személy, aki tartósan vagy véglegesen olyan érzékszervi, kommunikációs, fizikai, értelmi, pszichoszociális károsodással – illetve ezek bármilyen halmozódásával – él, amely a környezeti, társadalmi és egyéb jelentős akadályokkal kölcsönhatásban a hatékony és másokkal egyenlő társadalmi részvételt korlátozza vagy gátolja”

 

Jelzését az alábbi elérhetőségek egyikén teheti meg:

    Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatal Titkársága: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06/32/362-169
    Mátrai Önkormányzati Társulás Család és Gyermekjóléti Szolgálata 06/32/418-341

Mátraterenye, 2020. április 2.

                                                                                                          Urbányi Edina sk.

                                                                                                                   jegyző

Csatolmányok :
Fájl letöltése :smatrateren20040707520.pdf[ ]450 kB